Lluís Rabell: “La gent d’esquerres i catalanista que se sent incòmode amb Mas pot votar Catalunya Sí Que Es Pot”

En un acte a la Fira de Sabadell amb 2.000 persones, el candidat a la Presidència de la Generalitat, Lluís Rabell, ha assegurat que tota aquella gent “d’esquerres i catalanista” que pot estar “incòmode” donant suport a Artur Mas amb la llista de Junts pel Sí “pot votar Catalunya Sí Que Es Pot”. El presidenciable també ha assegurat que per posar les institucions al servei de la gent, Catalunya necessita “una força de govern que tingui voluntat política de canviar el rumb d’aquest país”. Rabell ha volgut recordar que aquestes eleccions “no van de sí o no a la Independència, no van de sí o no a Espanya, sinó que van de tornar o no a Artur Mas al Palau de la Generalitat” i ha afirmat que “si Mas i CDC es presentessin sols a les eleccions no les guanyarien” advertint del perill que les polítiques liberals que estan retallant drets i serveis es perpetuïn. Per això el presidenciable de Catalunya Sí Que es Pot ha defensat la necessitat d’un canvi de govern per tirar el país endavant “sense corrupció i al servei de la gent”.

Per Rabell no és admissible que “els mateixos que defensaven el rescat als bancs mentre nosaltres érem  al carrer aturant desnonaments i protestant contra l’estafa de les preferents” continuïn al govern, i per això ha recordat que “venim de lluny, de lluites històriques”. “Sembla lluny quan la gent va sortir al carrer per dir que no ens representen, per fer vagues generals, marees…Però el 27S hem de portar la Catalunya social al Parlament i el 20 de desembre hem de tombar el govern de Rajoy”. “Som els únics que parlem de la necessitat de fer caure Rajoy” ha conclòs Rabell.

Pablo Iglesias “Hi ha algú preocupat en aquesta campanya amb què farem amb la sanitat o amb les pensions? Només nosaltres parlem d’això”

El Secretari General de Podemos, Pablo Iglesias, ha criticat que segons ell només Catalunya Sí Que Es Pot “està parlant en aquesta campanya sobre sanitat, sobre educació, sobre drets laborals o sobre les pensions dels nostres avis” mentre els altres centren el debat “en banderes”. “Hi ha algú preocupat en aquesta campanya amb què farem a la sanitat, a l’educació o amb les pensions després del 27S?” s’ha preguntat Iglesias. “Què feia Mas, que ara sembla voler ser ‘punky’, quan els bancs feien fora a milers de catalans de casa seva? ha etzibat Iglesias.

El líder de Podemos ha assegurat que al president Mas “li agradaria que tots fóssim com Aznar, encara que ell sap molt bé que no es així” ja que “nosaltres defensem el dret a decidir dels catalans, i ho diem arreu, fins i tot on és difícil d’explicar”. En aquest sentit, l’eurodiputat ha proposat als catalans que “volen escapar de Rajoy” que no ho facin i que “es quedin per fer-lo fora tots junts”. Iglesias també ha explicat la necessitat de tenir un govern de l’Estat que “escolti i respecti” als catalans. “A Espanya fa falta un president que escolti Catalunya, i jo vull ser aquest president” ha sentenciat Iglesias.