Lluís Rabell demana als votants socialistes “agrupar el vot” en Catalunya Sí Que es Pot per fer possible el canvi el 27S

Des del míting a El Prat de Llobregat que ha comptat amb la presència del dirigent d’IU, Alberto Garzón, i unes 800 persones, Lluís Rabell ha aprofitat per dirigir-se als votants que en les eleccions generals voten socialista i a les eleccions catalanes a vegades no voten, a no dividir el vot i agrupar-lo al voltant de Catalunya Sí Que es Pot. “No us demanaré que canvieu els sentiments però ara és necessari agrupar el vot per tenir la força necessària capaç de liderar el canvi. Necessitem els vostres vots”, ha demanat Rabell que ha assegurat que “no renunciem a cap vot” perquè “volem construir un projecte plegats on l’important no és d’on venim sinó cap a on anem”.

D’aquesta manera, el cap de llista de Catalunya Sí Que es Pot ha demanat el suport necessari per evitar que Catalunya es converteixi amb una “Andorra amb vistes al mar” on el 3% seguirà sent una manera de governar. “Necessitem una força de govern per liderar el canvi”, ha dit Rabell per tombar primer el govern d’Artur Mas i després tombar el govern de Rajoy. “Als altres sembla que ja els està bé, però nosaltres sabem que com pitjor, pitjor i que si hi ha un canvi a l’estat generarem condicions més favorables per la gent treballadora però també per les aspiracions democràtiques de Catalunya”, ha assegurat Rabell.

Durant la seva intervenció, Mas ha rebutjat que aquestes eleccions només vagin de si toca parlar de sí o no a la independència. “El problema no és de més Catalunya o més Espanya sinó de més democràcia”, ha dit Rabell, que també ha lamentat que en aquest debat opini tothom, fins i tot Obama, menys els catalans. “Quan ens donaran la paraula d’una punyetera vegada?”, s’ha preguntat el cap de llista de Catalunya Sí Que es Pot, que ha recordat que l’aposta de la seva candidatura és “lluitar” per aconseguir un referèndum amb totes les garanties.

“Volem recordar davant 400 famílies que sempre han Governat Catalunya que totes les conquestes socials, democràtiques, de dignitat, de millorar els barris, els transports, l’educació i les llibertats han estat portats per la lluita de la gent treballadora”, ha dit Rabell que ha fet una crida als assistents: “un cop més us toca posar-vos dempeus cat perquè sou els que sereu capaços d’obrir un horitzó de justícia social”.

Garzón: “Estem en la mateixa lluita”

“Estic aquí perquè més enllà de les identitats nacionals i preferències polítiques, tots patim les retallades i la política neoliberal dels diferents governs”, ha iniciat el diputat de l’Esquerra Plural Alberto Garzón la seva intervenció al Prat. Garzón ha recordat que va poder anar a la universitat pública “perquè hi havia un estat social que va ser resultat de la lluita dels nostres pares i avis”. “No podem permetre que totes aquestes lluites siguin esborrades del mapa pels partits que diuen defensar la gent però provoquen els seus desnonaments i acomiadaments”, ha defensat.

El diputat de l’Esquerra Plural ha subratllat que Catalunya Sí Que es Pot “ha entès que la unitat és l’instrument per aconseguir la llibertat”. Una llibertat, ha definit, que “només és possible si la gent té garantits els seus drets fonamentals, tenir feina, educació, sanitat”. En aquest sentit, Garzón ha dit que no es pot permetre que un país desenvolupat hi hagi persones que no tinguin accés a l’aigua o a la llum perquè no poden pagar-la. “Per això ens situem enfront del PP, de CDC i de Ciutadans”, ha sentenciat.

Garzón ha reivindicat “la política ennoblida, de dir la veritat, de la transparència”, perquè “el que està en joc és la vida de tots nosaltres i les properes generacions”. Per això, ha destacat que Catalunya Sí Que es pot és “una candidatura exemplar”, perquè “és tan greu el que ens juguem que necessitem unir-nos”. “Estic al vostre servei, estem en la mateixa lluita i ens trobarem”, ha conclòs.

 

Ehliluch: “Les treballadores volem girar la truita”

 

Saida Ehliluch, número 28 de la candidatura, ha assegurat que “els treballadors i treballadores volem girar la truita a Catalunya”. El Govern de CdC, ha subratllat Ehliluch, “ha creat desigualtat i s’ha oblidat de les classes populars”. La candidata ha afirmat que “no és veritat que no hi hagi recursos”, sinó que el que cal és prioritzar les persones, fer un rescat social”. El pacte de CdC amb el PP per la reforma laboral, ha denunciat, “ha generat atur, precarietat, i ha bloquejat la llei de la dependència, que ens han fet perdre molt a les dones”. Davant això, “el càstig ha de ser fer-los fora”, ha conclòs.

 

Vicioso reclama una Catalunya “amb la dignitat del Baix Llobregat”

 

La candidata número 32 per Barcelona, Lorena Vicioso, ha reivindicat la lluita dels veïns i les veïnes del Prat de Llobregat per aconseguir centres sanitaris, places públiques i habitatges. “De vosaltres he après, per a mi sou un exemple de dignitat”, ha afirmat. “Volem una Catalunya com el Baix Llobregat, una comarca oblidada durant molts anys, acostumada a suar i defensar els drets i la dignitat de les persones”, ha afegit. Vicioso ha criticar que “alguns volen dividir Catalunya entre el no del PP i el sí de CDC”, però ha destacat que hi ha la Catalunya “dels que intenten arribar a finals de mes i de les persones que saben el que costa omplir una nevera”, i una altra, “la de Mas, que fa dels nostres drets el seu negoci entregant-lo a les empreses a canvi del 3%”. “Nosaltres volem la Catalunya de la gent”, ha sentenciat.

Albano Dante: Volem un país nou sense Mas com a president

També ha intervingut en l’acte el número 4 de la llista, Albano Dante, ha posat de manifest que “davant dels que agafen la bandera i no volen parlar de res més”, Catalunya Sí Que es Pot “vol decidir com volem viure”. “Volem un país nou perquè aquest no ens agrada” i però per fer-lo “si és amb Mas president, que no ens hi comptin” perquè seguiran les retallades i les privatitzacions “mentre els seus amics fan negoci”. “Diuen que no hi ha diners per mestres però donen diners a l’escola privada”, ha dit Dante, que ha recordat que “aquesta decisió es va prendre des de Barcelona i no des de Madrid”. “No ens agrada l’Espanya de Rajoy i del PP i per això treballarem perquè marxi però tampoc ens agrada la Catalunya de CiU que decideix treure diners a la sanitat pública per donar-los a Capio”, ha assegurat. I per fer possible el canvi de govern, ha dit el número 4, el 27S i després calen dues coses: “molta força en número de diputats però també al carrer perquè els drets es defensen en les mobilitzacions”.