Història

Podem Manresa va néixer arran de les propostes radicals de canvi social que venien del partit polític Podemos, la gran majoria d’elles basades en les generades pel moviment social 15M (altrament conegut per “indignats”). Després de l’estrena de Podemos a les eleccions europees on va obtenir 5 escons amb més de 1.200.000 vots, es van començar a generar grups en les xarxes socials que han acabat quallant en diversos Cercles com el nostre, Podem Manresa.

Ens vam començar a reunir a la Granja Alpina, aprenent l’art de la participació assembleària en poc temps i amb la inexperiència però amb la energia i il·lusió de la joventut de la majoria dels seus integrants. A la tardor de 2014 Esquerra Unida de Manresa ens va cedir el seu local de l’Espai Roig al carrer de la Mel, a qui agraïm enormement el gest generós, savi i solidari per fer avançar les esquerres autènticament regeneradores del país.

A finals del 2014, l’executiva central del partit Podemos va decidir no concórrer a les eleccions municipals de 2015, ja que degut al vertiginós fenomen mediàtic que ha generat, els cercles érem víctimes d’arribistes i gent que només volia medrar en política sense cap ànim de contribució a la societat (com sí en canvi es deixen fer en altres partits com C’s). Es feia massa difícil de controlar, pel que Podemos va preferir no permetre utilitzar el seu nom i marca fins que s’hagin consolidat els diversos Consells Ciutadans als Cercles i al nivell autonòmic.

Amb zero recursos econòmics però amb un veritable capital humà dels integrants del Cercle, vam decidir concórrer a les eleccions municipals de Manresa com a associació d’electors, amb el nom de Canviem Manresa. Teníem davant nostre la titànica tasca de reunir 1.500 signatures per poder-nos presentar. Ningú no ho havia fet mai a Manresa. Ens hi vam posar fort i entre totes vam aconseguir prop de 2.000, però degut a la nostra inexperiència no vam recollir les corresponents fotocòpies dels DNIs de la gent que va firmar. 2 dies abans de tancar la inscripció al registre de la Junta Electoral estàvem sense candidatura possible i ja no érem a temps d’inscriure’ns com a partit polític regular. Va ser un gerro d’aigua freda, però teníem un pla B.

El partit Pirates de Catalunya ens va proposar utilitzar la seva “marca blanca”, DEMOCRÀCIA MUNICIPAL, per concórrer sota el seu paraigües legal a les eleccions. Pirates és un partit amb grans paral·lelismes amb el nostre, provinent del moviment hacker i del programari i cultura lliure, i basa el seu ideari en la democràcia directa i participativa i en l’aprofitament intensiu de les noves tecnologies. Un aliat idoni per les nostres propostes i que ja comptava amb una trajectòria, experiència i infraestructura, malgrat que no ha aconseguit gaire ressò mediàtic. La primera regidora Pirata que ha entrat en un consistori ha estat la Manoli de Sant Fruitós ja a les municipals de 2011. Esperem molt aviat fer-li companyia des de Manresa!

Aquest és el logo que trobareu a les butlletes de votació el dia de les eleccions:

cropped-pirates.pngDona’t veu! Vota DEMOCRÀCIA MUNICIPAL

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *